IPARD

IPARD predstavlja deo IPA pretpristupne pomoći EU namenjen Republici Srbiji usmeren na jačanje sektora proizvodnje i prerade u poljoprivredi. Na taj način se teži usklađivanju i približavanju nacionalnih standarda u ovoj oblasti sa standardima EU, sa akcentom na bezbednosti hrane, dobrobiti životinja, zaštiti životne sredine i diversifikaciji delatnosti ruralnih područja.

Za sada su u Srbiji akreditovane 3 mere po kojim UAP raspisuje Javne pozive i to:

Mera 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (poljoprivredna proizvodnja).

Mera 3 – Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketina poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva (prerada poljoprivrednih proizvoda),

Mera 7 – Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja (razvoj seoskog turizma).

IPARD program je u Srbiji počeo da se primenjuje 2017.godine, raspisivanjem Prvog javnog poziva. Nakon njega je raspisano još nekoliko javnih poziva u okviru različitih mera na koje je ovaj program podeljen. U zavisnosti čime se bavite u poljoprivredi, IPARD program može da podrži Vaše planove za investiranje.

Hajde da radimo zajedno

Naš tim čini troje ljudi koji se bave finansijama i poljoprivredom, ali imamo i mnogo stručnih saradnika iz različitih oblasti poljoprivrede. Trudimo se da iskombinujemo znanja i iskustva, te napravimo sveobuhvatnu podršku našim klijentima.

Marija 064/23-89-404
Dragan 064/25-21-764
Miloš 063/167-98-72

ipardsistem@gmail.com